Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti S-au găsit vinovații pentru blocajele din traficul bucureștean. Ca de obicei, alții...

S-au găsit vinovații pentru blocajele din traficul bucureștean. Ca de obicei, alții sunt de vină

DISTRIBUIȚI

141697 – 17122015 – Primarul general, sava_razvan, i-a convocat la începutul săptămânii viitoare pe responsabilii Administrației Străzilor și ai Direcției de Transporturi din cadrul Primariei Capitalei pentru a analiza problemele aparute la sistemul de management al traficului. Frecventele disfuncționalități ale sistemului au generat perturbări semnificative ale traficului.

Primarul Capitalei a cerut responsabililor din administrația capitalei să se prezinte un plan de soluții pe termen scurt.

În București există 434 de intersecții semaforizate, dintre care 171 fac parte din sistemul BTMS (Bucharest Traffic Management System).

În dimineața zilei de 16 decembrie, 4 intersecții (Splaiul Independenței – Sos. Virtuții, Piața Gorjului, Piața Brasov, Str. Popisteanu – Bd. Ion Mihalache) erau defecte, trei dintre ele fiind remediate în cursul zilei, iar la intersecția Str. Popișteanu – Bd. Ion Mihalache încă se lucrează. În ceea ce priveste situatia de ansamblu a intersecțiilor care funcționează în sistem centralizat, în momentul de față, monitorizarea video funcționează în proporție de 80%. Administrația Străzilor a încheiat un contract de reparații, astfel încât, până la sfârșitul anului 2015, sistemul să funcționeze în totalitate.

Totodata, din cauza numeroaselor lucrări edilitare desfășurate în București de Apa Nova, Enel, Luxten sau a firmelor care au executat lucrări de reabilitare a părții carosabile a străzii numeroase bucle inductive (un sensor instalat pe carosabil, pe fiecare bandă de circulație, înainte de intrarea în intersecțiile cuprinse în BTMS, astfel încât, prin acest sistem, sunt numărate mașinile care intră în intersecție, informația ajungând la semafoare care se pot astfel corela pentru fluidizarea traficului) sunt nefuncționale. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.