Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Unul cate unul

Unul cate unul

DISTRIBUIȚI

Mircea Samartinean141780 – 23122015 ­-  Deputatul Mircea Samartinean, fost director al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din imișoara (A.I.T.), este acuzat de DNA de abuz în serviciu si conflict de interese. In acelasi dosar, si Florin Mezin, directorul comercial al Aeroportului din Timișoara este acuzat de abuz în serviciu si  participație improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar Lucian Blaga, administratorul unei firme, de mărturie mincinoasă.

Procurorii sustin ca in 2010, funcționari din cadrul AITau favorizat o firma, prejudiciind in acest fel bugetul unitatii. Sămărtinean și Mezin au decis si aprobat procedurile prin care o firma (controlată, în fapt, de Alin Popoviciu și Constantin Ostaficiuc) a inchiriat  spații din incinta aeroportului.

Sămărtinean a fost chiar asociat în cadrul unei alte firme cu Alin Popoviciu.
Popoviciu și Ostaficiuc l-au determinat pe fostul director al aeroportului timisorean să declanșeze procedura de închiriere a spațiilor comerciale din incinta aeroportului, Constantin, obtinand aproximativ 4.000 euro/lună.

Pentru ca spatiile comerciale sa ajunga la Popoviciu si Ostaficiuc, foștilor chiriași le-au fost impuse conditii care să-i determine să renunțe la închirierea acelor spații și astfel, inclusiv prin vicierea licitației, spațiile comerciale urmau să fie preluate de firma controlată prin interpuși de Popoviciu si Ostaficiuc, care urma să plătească o chirie mult mai mica fata de cea platita de foștii chiriași și față de plafonul minim stabilit de CA al AIT.
Președintele  celor două comisii de organizare a licitațiilor pentru închirierea spațiilor comerciale din incinta aeroportului a fost desemnat Florin Mezin, care a conceput și a dispus ca un alt funcționar ce nu cunoștea adevărata stare de fapt, să redacteze acte care reflectau în mod nereal respectarea procedurilor legale.

Scopul urmărit de acesta a fost ca, în eventualitatea unui control ulterior, să nu se mai poată constata că licitațiile din datele de 27.10.2010 și 03.11.2010 au fost denaturate, în sensul asigurării adjudecării contractelor de închiriere de firma controlată de Popoviciu și Ostaficiuc.
In timpul audierilor, Lucian Blaga, administratorul firmei, a mintit in legatura derularea procedurilor de licitatiepentur închirierea spațiilor.

In ceea ce-I priveste pe Alin Popoviciu și Constantin Ostaficiuc, DNA a disjuns cauza, iar față de suspectul Penescu Tiberiu George au dispus clasarea.

Asupra unui imobil apartinand deputatului Sămărtinean a fost pus sechestru asigurator. Dosarul a fost trimis spre judecare ICCJ. În cauză procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI. –  PROMPT MEDIA

foto:mondonews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.