Acasă Life Atenție mare la drum!

Atenție mare la drum!

DISTRIBUIȚI

 Atenție mare la drum!141987 – 18012016  –  Recomandările polițiștilor rutieri pentru un trafic rutier sigur, pe timp de iarnă:

– Înainte de a pleca la drum, informați-vă temeinic despre condițiile meteo și starea drumurilor de pe sectorul de drum pe care urmează să îl parcurgeți. Daca nu este necesar, evitați să porniți la drum!!

– În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, echipați-vă corespunzător autovehiculele pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, suficient combustibil).

– Verificați buna funcționare a sistemelor de frânare!

– Curățați bine mașina, asigurați-vă că parbrizul, luneta, farurile, stopurile și oglizile laterale oferă vizibilitate maximă asupra drumului!

– Folisiți luminile de întâlnire pe timpul zilei, permanent, în condiţii de vreme nefavorabilă.

– În trafic, adaptați o conduită preventivă!

– Semnalizați din timp orice manevră pe care intenționați să o efectuați

– Evitați, pe cât posibil, manevrele de depășire care nu sunt absolut necesare. Acestea nu scurtează semnificativ timpul de deplasare și pot pune în pericol siguranța traficului rutier.

– Păstrați o distanță suficientă față de autovehiculul din față pentru a vă putea opri în condiții de siguranță când situația o impune!

– Atenție la pietoni!

– Circulați cu viteză redusă, pentru a putea frâna în condiții de siguranță! Adaptați viteza la condițiile meteo-rutiere, îndeosebi pe drumul în curbă sau în pantă!

-Asigurați-vă că aveți suficient combustibil în rezervor, pentru ca, în cazul unor blocaje, să nu suferiți din cazul frigului și, totodată, să puteți continua drumul după deblocare!

– De asemenea, luați în calcul și posibilitatea întreruperii circulației pe unele drumuri, iar în acest caz, din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă și unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto.

În cazul întreruperii traficului rutier din cauza zăpezii, conducătorii auto sunt sfătuiți să oprescă autovehiculele în afara părții carosabile pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

Având în vedere că suntem în plin sezon de iarnă, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov recomandă tuturor participanților la trafic să manifeste prudență maximă! – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.