Acasă Social Balta Mică a Brăilei pusă în valoare cu bani europeni

Balta Mică a Brăilei pusă în valoare cu bani europeni

DISTRIBUIȚI

vas braila141819 – 05012016 –  Turiștii care vor merge să viziteze Parcul Natural Balta Mică a Brăilei vor avea, în sfârșit, o ambarcaţiune care le va sta la dispoziţie tot timpul anului. Mai exact, vorbim de un centru de informare şi vizitare, plutitor, unic în România, realizat cu finanţare europeană. Ambarcaţiunea a acostat zilele acestea lângă Faleza Dunării şi până la primăvară va funcţiona ca un ponton pentru a atrage cât mai mulţi turişti. Principala atracție a pontonului va fi muzeul plutitor unde vor putea fi admirate exponate reprezentative pentru flora şi fauna acestui loc sălbatic. Pontonul are o lungime de 30 de metri, o lățime de 14 metri și este structurat pe două punți. Investiția face parte dintr-un proiect în valoare de 3 milioane de euro, care a presupus totodată și realizarea a patru observatoare plutitoare, dar și plantarea unor specii autohtone de salcie şi plop chiar în parcul natural.

Centrul de informare turistică are o sală de conferințe  și 10 spații de cazare destinate ecologiștilor sau oamenilor de știință care vor dori să exploreze Parcul Natural Balta Mică a Brăilei.

Anual, numărul turiștilor care ajung în Balta Mică a Brăilei ajunge la 3.000, dar potențialul zonei este mult mai ridicat datorită  oportunităților pentru pescuitul sportiv și vânătoare. –  PROMPT MEDIA

foto:digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.