Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ambasadorul Ucrainei în România, la Senat

București: Ambasadorul Ucrainei în România, la Senat

DISTRIBUIȚI

Petru Filip - Teofil Bauer142142 – 26012016  –  Luni, 25 ianuarie a.c., senatorul Petru Filip, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatul României, a avut o întrevedere cu Teofil Bauer, ambasadorul Ucrainei în România, la solicitarea părţii ucrainene.

În cadrul întrevederii, Petru Filip a reafirmat necesitatea continuării eforturilor părţilor implicate în vederea soluţionării paşnice a conflictului din Ucraina, fiind interesat să cunoască detalii privind situaţia din Estul Ucrainei şi stadiul implementării Acordurilor de la Minsk.

Drept răspuns, ambasadorul Teofil Bauer a prezentat ultimele evoluţii din Ucraina, făcând referiri, totodată, la situaţia din zona Mării Negre, la contextul regional şi la problematica deosebit de complexă cu care se confruntă statele din cadrul Parteneriatului Estic şi care trebuie să rămână în atenţia Uniunii Europene şi a comunităţii internaţionale.

Ambasador a prezentat și priorităţile aflate pe agenda politică internă a Ucrainei, vizând în special reforma în justiţie, precum şi implementarea, începând cu data de 1 ianuarie 2016, a Acordului de liber schimb. De asemenea, a subliniat faptul că perspectiva liberalizării regimului de vize reprezintă un stimul puternic pentru cetăţenii ucraineni.

În continuarea discuţiilor, ambasadorul Ucrainei a informat partea română cu privire la agenda bilaterală la nivelul celor două state, menţionând necesitatea realizării unor contacte directe la nivel politic.

La finalul întrevederii preşedintele Comisiei pentru politică externă a asigurat partea ucraineană de sprijinul statului român în procesul integrării Ucrainei în UE. –  PROMPT MEDIA

foto:senat.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.