Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Camere radar noi pe DN1

București: Camere radar noi pe DN1

DISTRIBUIȚI

camera-rovinieta141899 – 11012016  – Poliția Română a montat un nou sistem de camere radar pe DN1 prin care se vor putea urmări și calcula viteza de deplasare pe întregul sector de drum acoperit de acestea.

Noile camere vor ține cont exclusiv de timpul în care este parcursă distanța dintre ele, scrie autoexpert.ro. Computerul împarte imaginile capturate de camerele video în mai multe perimetre și stabilesc viteza reală în funcție de rapiditatea cu care mașina trece dintr-un perimetru în altul. Softul poate detecta inclusiv alte abateri de la Codul Rutier, depășiri pe linia continuă etc.

Numărul exact de camere radar suplimentare montate pe DN1 (aferente noului sistem de monitorizare a traficului) nu a fost comunicat oficial, cuantumul lor fiind, însă, estimat în prezent la 59. Densitatea acestora ar putea ajunge în viitor la o cameră/5 km, pe sectorul de drum dintre Bucuresti și Azuga. Cel mai aglomerat drum din țară devine, astfel, și cel mai monitorizat din România. Proiectul nu este încă 100% funcțional, aflându-se pentru moment în faza probelor metrologice. – PROMPT MEDIA

foto:observatorulph.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.