Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Cardul de sănătate, obligatoriu și în cazul urgențelor

București: Cardul de sănătate, obligatoriu și în cazul urgențelor

DISTRIBUIȚI

 cardul de sănătate141794 – 04012016 –  Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) vrea să introducă obligativitatea folosirii cardului de sănătate şi în cazul urgenţelor, dar la externare, cu excepţia asiguraţilor în stare foarte gravă sau în comă.

Nu vorbim de asiguratul cu politraumatism, de cel în comă sau în stare foarte gravă, adică la urgenţa majoră de cod roşu. Vorbim de acele urgenţe mai mici, cum ar fi o durere de spate, de stomac sau de bilă, a explicat preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea. În cazul acestor asiguraţi internaţi în urgenţă, cardul va fi utilizat la externare.

După ce pacientul fost tratat şi urmează să fie externat, la plecarea din spital, va fi utilizat cardul, astfel încât, dacă omului i-a fost rău şi nu s-a mai gândit la cardul de sănătate, lunâdu-şi cu el doar buletinul, pentru că fără un act de identitate nu poate fi internat, la externare, cineva să-i poată aduce cardul la spital şi să fie validat serviciul. Este o analiză pe care o facem acum pentru anul 2016, a mai spus Ciurchea. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.