Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti închis pentru clasa I de risc...

Bucureşti: Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti închis pentru clasa I de risc seismic

DISTRIBUIȚI

141874 – 08012016 –  Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti a anunțat joi închiderea sediului situat în strada Batişte şi anularea tuturor evenimentelor programate în sala ARCUB Batişte, după ce, potrivit celei mai recente expertize tehnice, clădirea se încadrează în clasa I de risc seismic.

Conform unui comunicat al arcub, în anul 2006, a fost realizată expertiza tehnică privind riscul seismic al clădirii, iar imobilul a fost încadrat în clasa II de risc. În urma acestei expertize, în anul 2007, au fost efectuate, la nivelul Primăriei Municipiului București, demersurile necesare pentru consolidarea clădirii.

Din motive independente de voinţa noastră, lucrările de consolidare nu au mai avut loc. În anul 2015, având în vedere obligațiile ce decurg din prevederile OG 20/1994, privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, au fost realizate primele demersuri în vederea consolidării acesteia, prin realizarea unui studiu de fezabilitate. În cadrul studiului, clădirea a fost reexpertizată tehnic, potrivit noilor reglementări tehnice în vigoare, respectiv normativele P100-1/2006 (Cod de proiectarea seismică – Partea I: Prevederi de proiectare pentru clădiri) şi P100-3/2008 (Cod de proiectarea seismică – Partea a III-a, Prevederi pentru evaluare seismică a clădirilor existente). Conform noii expertize tehnice, clădirea se încadrează în clasa I de risc seismic și nu poate fi folosită, potrivit OG 20/1994, actualizată prin Legea 282/2015, articolul 2, alin. 6, punctul 1. Studiul a fost realizat de societatea SACO CONSTRUCT S.R.L., finalizat şi predat ARCUB la data de 29 decembrie 2015 iar instituţia a notificat imediat Primăria Generală a Capitalei, în legătură cu noua situaţie a clădirii”, se menționează în comunicat.

Spectacolele pentru care biletele fuseseră puse deja în vânzare au fost anulate. Până la consolidarea clădirii, toate evenimentele ARCUB se vor desfăşura în sediul Gabroveni, notează cotidianul.ro

Teatrul Nottara a rămas astfel din nou fără sediu, după ce clădirea ArCuB din strada Batişte din Bucureşti, în care trebuia să îşi reia activitatea, a fost încadrată cu gradul I de risc seismic. –  PROMPT MEDIA

foto:cotidianul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.