Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Conferinţa Românilor de Pretutindeni, de Ziua Unirii Principatelor Române

București: Conferinţa Românilor de Pretutindeni, de Ziua Unirii Principatelor Române

DISTRIBUIȚI

Eugen Tomac142069 – 21012016  –  Duminică, 24 ianuarie 2016, la Bucureşti se va desfăşura Conferinţa  Românilor de Pretutindeni. Evenimentul reuneşte, în incinta Parlamentului României, lideri ai comunităţilor româneşti din întreaga lume, reprezentanţi ai mediului academic, jurnalişti şi reprezentanţi ai statului român.

Conferinţa Românilor de Pretutindeni este organizată de deputatul Eugen Tomac, în parteneriat cu un comitet de iniţiativă format din Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE), Fundaţia Naţională pentru Românii de Pretutindeni (FNRP), Consiliul Româno-American (SUA) şi Asociaţia Românilor din Italia (ARI). Rolul dezbaterii este de a aduce în atenţia opiniei publice naţionale şi internaţionale problemele cu care se confruntă comunităţile de români de peste hotare, precum şi de a identifica soluţii viabile pentru îmbunătăţirea situaţiei acestora.

Implicarea statului în susţinerea cetăţenilor români din afara graniţelor, rolul votului prin corespondenţă, păstrarea identităţii culturale şi lingvistice româneşti a comunităţilor istorice din vecinătatea României, identificarea soluţiilor pentru viitorul Rep. Moldova sunt cele mai importante subiecte aflate pe agenda dezbaterilor. Evenimentul se va desfăşura la Palatul Parlamentului, sala ”Nicolae Iorga” (nivel P), de la orele 10.00. –  PROMPT MEDIA

foto:facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.