Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Consultare publica cu privire la implementarea emisiei radio digitale in Romania

București: Consultare publica cu privire la implementarea emisiei radio digitale in Romania

DISTRIBUIȚI

ancom 142011 – 18012016  – Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a lansat luni, 18 ianuarie 2016, o consultare publica privind alocarea multiplexurilor de radiodifuziune digitala terestra T-DAB in banda 216-230MHz.

Ca si in cazul televiziunii digitale, transmisia posturilor de radio prin standardul Digital Audio Broadcasting – DAB ofera o calitate superioara a sunetului si permite o utilizare mai eficienta a spectrului radio prin transmisia mai multor programe intr-un spectru mai ingust. Romania are planificate 2 acoperiri de T-DAB in spectrul ocupat in prezent de canalele 11 si 12 de televiziune analogica (banda 216-230 MHz), prin intermediul carora se pot transmite 12 programe (posturi) radio.

Autoritatea a elaborat un chestionar in care adreseaza tuturor furnizorilor potential interesati de dobandirea drepturilor de utilizare a multiplexurilor intrebari pentru a afla opinia acestora despre modul si conditiile de acordare a acestor frecvente, precum si intentiile operatorilor existenti pe piata sau a unor potentiali operatori nou intrati in ceea ce priveste participarea la o eventuala procedura de selectie competitiva pentru alocarea spectrului disponibil.

Cei interesati sunt invitati sa isi exprime parerea asupra benzilor de frecvente care ar trebui sa faca obiectul licitatiei, asupra numarului si tipului de multiplexuri (2 multiplexuri nationale/1 multiplex national si mai multe multiplexuri regionale sau numai multiplexuri regionale) sau asupra obligatiilor de acoperire cu servicii ce ar trebui impuse castigatorilor (acoperire geografica/acoperire demografica/o combinatie dintre variantele de mai sus sau nicio obligatie).

ANCOM invita toate persoanele interesate sa transmita raspunsuri la intrebarile din chestionarul publicat pe pagina de internet a ANCOM pana cel tarziu la data de 19 februarie 2016, pe adresa sediului central al ANCOM (Str. Delea Noua nr.2, sector 3, Bucuresti), direct la registratura sau prin intermediul directiilor regionale ale Autoritatii. Observatiile pot fi transmise si prin fax la numarul +40 372 845 402 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.org.ro.  –   PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.