Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Dobânzi mai mici la “Prima casă”?

București: Dobânzi mai mici la “Prima casă”?

DISTRIBUIȚI

 141791 – 04012016 –  DIVERSE_prima casa va fi continuat în acest an, fiind alocat un plafon total de garantare în valoare de 1,5 miliarde de lei. Din acest plafon total, 200 de milioane de lei vor fi eliberate ca urmare a rambursărilor creditelor la scadență și/sau anticipate, a lichidării creditelor acordate inițial în cadrul programului în vederea acordării de garanții pentru achiziționarea sau construirea unei noi locuințe.

De asemenea, pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, prin actul normativ adoptat va fi diminuată rata dobânzii prin reducerea marjei maxime applicate ROBOR 3 M de la 2,5% la 2%. Noul nivel al costurilor totale se va aplica tuturor solicitărilor de acordare a unei finanțări garantate în cadrul Programului “Prima casă“ aflate în curs de analiză la data intrării în vigoare a acestei Hotărâri de Guvern.

De la lansarea programului, în 2009, până în prezent au fost acordate peste 166.000 garanţii, pentru finanţări în valoare de peste 3.202 milioane de euro (după preluarea a 50% din risc de către bănci), respectiv peste 13,9 miliarde de lei. În cursul acestui an au fost emise 30.070 de garanții în valoare de 2.522,9 milioane de lei.  Garanţiile pentru creditele destinate achiziţiei sau construcţiei de locuinţe în cadrul programului se acordă numai în lei, de finanţatorii care au optat pentru a prelua 50% din riscurile asumate de stat în cadrul etapelor anterioare.

Rămâne ca băncile să pună în practică măsurile luate de Executiv întrucât se știe bine că atunci când e vorba de reducerea dobânzilor la credite aceste instituții sunt reticente și pot introduce comisioane ascunse. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.