Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Dosarul Revolutiei – de la Ana la Caiafa

București: Dosarul Revolutiei – de la Ana la Caiafa

DISTRIBUIȚI

141945 – 14012016  –  Înalta Curte de Casatiei si Justitie trimite plangerile victimelor de la un complet la altul, acuză Asociația ”21 Decembrie 1989”într-un comunicat de presă. La 13 ianuarie 2016, nouă plangeri impotriva solutiilor procurorilor militari de clasare a dosarului Revolutiei, aflate pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, au fost trimise la un alt complet de judecat, cu termen pe 22 ianuarie, solutia asupra redeschiderii dosarului fiind iar amanata, desi astfel de masuri puteau fi luate pe cale administrativa inca din luna decembrie cand au fost inregistrate, declară președintele asociației Doru Mărieș.

Asociatia 21 Decembrie 1989 subliniaza faptul ca, in dosarul Revolutiei, un judecator, chiar si de la Inalta Curte, ar trebui sa observe si sa constientizeze ca un astfel de dosar, cu un asemenea traseu judiciar, cu personaje politice si militare, este sau poate fi, dosarul vietii sale, prin importanta remarcabila pentru istoria recenta si pentru viitor. ”Dictatorul Ceausescu a fost condamnat pentru crime imprescriptibile; Am vazut si astazi ca, acum, aceasta hotarare ii impiedica pe procurorii militari in “opera” lor de favorizare a criminalilor si vor sa o ignore in timp ce altii se trezesc acum sa o anuleze… Nu exista niciun impediment pentru ca toti complicii, continuatorii si executantii regimului criminal, in frunte cu Ion Iliescu, sa fie cercetati pentru infractiuni imprescriptibile, asa cum a subliniat si Curtea EDO in toate deciziile pronuntate pana in prezent. Acum spre deosebire de alte perioade, pentru a stabili vinovatia fata de represiunea sangeroasa si fata de tratamentele neomenoase, judecatorii Inaltei Curti au drumul netezit de hotararea Curtii EDO din 2011 in cauza Asociatia 21 Decembrie 1989, Maries, Vlase s.a. vs. Romania. Deci, pot face dreptate asa cum scrie art.1 din Constitutia Romaniei”.

Asociatia 21 Decembrie 1989 reaminteste ca asteapta de la Sectia Penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa aplice in mod direct Conventia si sa respecte hotararile Curtii Europene a Drepturilor Omului, atat de dispretuite de procurorii militari care au sfidat si victimele si Curtea, se mai arată în comunicat. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.