Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Întâlnire româno-slovacă pe problema migrației

București: Întâlnire româno-slovacă pe problema migrației

DISTRIBUIȚI

Toba - Jan Gabor141959 – 14012016  – Ministrul de Interne, Petre Tobă, a avut joi, 14 ianuarie 2015, la sediul MAI o întrevedere cu Ján Gábor, ambasadorul Republicii Slovace la București.

În contextul preluării de către Slovacia, începând cu a doua parte a anului 2016, a Președinției Consiliului UE, ministrul Petre Tobă a exprimat întregul sprijin din partea României, cooperarea regională fiind în continuare o prioritate pentru ambele țări.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat și chestiuni prioritare aflate pe agenda europeană, cum ar fi migrația, problematica frontierelor și cooperarea polițienească. Aceștia și-au exprimat disponibilitate pentru sprijinul reciproc în diversele formate de cooperare la care România și Slovacia sunt parte, cu atât mai mult în actualul context geopolitic în care solidaritatea este absolut necesară.

 Ministrul și ambasadorul au apreciat utilitatea și importanța dezbaterilor din cadrul Forumului Salzburg, platformă de consultări și dialog politic în cadrul căreia sunt stabilite poziții comune, susținute ulterior la nivelul Uniunii Europene. PROMPT MEDI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.