Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Macovei crede că între președintele Iohannis și PSD e un ”blat...

București: Macovei crede că între președintele Iohannis și PSD e un ”blat evident”

DISTRIBUIȚI

Monica-Macovei-ep142138 – 26012016  –  România asistă siderată la o târguială ca la piață între un președinte care uită că este președintele tuturor, nu al unui partid, un premier care a arătat deja că se răzgândește peste noapte și un Liviu Dragnea, condamnat în primă instanță pentru fraudă electorală, care se dorește arbitrul alegerilor din România. Domnul Cioloș a declarat că vrea să se consulte cu partidele înainte de a propune o soluție pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Să se consulte cu Dragnea, condamnat penal, în fond, pentru fraudă electorală? – întreabă Monica Macovei, președintele M10. ”Domnul Iohannis ne spune că alegerea primarilor în două tururi i se pare o idee bună, ca și cum rolul lui e de a evalua ideile celor care l-au votat, spune Monica Macovei. ”Alegerile în două tururi pentru primari sunt corecte, necesare și posibile și trebuie revenit la acest sistem imediat, fără târguieli politice”.

Partidul M10 îi reamintește presedintelui Iohannis că a câștigat alegerile prezidențiale candidând împotriva PSD și că l-a numit pe Dacian Cioloș după ce prim-ministrul PSD a fost demis de vocea străzii. Alegerile într-un singur tur avantajează în acest moment partidele mari, care au primari în funcție, în principal, PSD. Același PSD, care a luat primari cu japca prin ordonanța traseiștilor, declarată neconstituțională. PSD și-a păstrat primarii traseiști, arătând, încă o dată, disprețul față de lege.

”PNL e pur și simplu ipocrit cerând atât de târziu alegeri în două tururi de scrutin, împărțind vina menținerii acestui sistem de alegeri alături de PSD. Cerem domnilor Iohannis și Cioloș să înceteze să protejeze interesele partidului condus de Dragnea. E rușinos să vorbești de democrație și să negociezi cu partidul condus de un condamnat penal în fond pentru fraudă electorală si cu partidul care și-a mărit numărul de primari printr-o ordonanță neconstituțională”, afirmă Macovei.

Partidul M10 consideră că, dacă legea nu se schimbă și nu se trece la alegerea primarilor în două tururi, este clar că președintele Iohannis face blat cu PSD, iar Cioloș e șeful unui guvern PSD. ”Păcălesc lumea iar asta va fi foarte greu de tolerat”. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.