Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Mai întâi prefectul

București: Mai întâi prefectul

DISTRIBUIȚI

 PNL141905 – 11012016  – Optsprezece parlamentari ai PNL au depus o inițiativă legislativă prin care primarii incompatibili sau aflați în conflict de interese să fie depistați prima dată de prefect și nu de ANI, instituția abilitată legal să o facă.

Concret, aleșii locali depun declarațiile de avere la prefect, iar timp de zece zile se fac verificări asupra celor două situații. Proiectul este semnat inclusiv de Alina Gorghiu și Vasile Blaga, iar potrivit expunerii de motive, pentru evitarea situațiilor de incompatibilitate sau conflict de interese ”sunt necesare dispoziții legale de prevenție care dispun verificarea declarațiilor la Instituția Prefectului”. Proiectul este în dezbatere publică și poate fi consultat pe site-ul Camerei.

Consilul Legisilativ a a dat aviz negativ pe acest proiect. Potrivit legislației ANI, inclusiv candidații la funcția de primar trebuie să depună declarațiile de avere la BEC, iar apoi, în termen de 48 de ore să fie transmise către ANI. Prin urmare, verificarea făcută de prefect este inutilă în aceste condiţii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.