Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Mai multe doze de vaccin gripal 

București: Mai multe doze de vaccin gripal 

DISTRIBUIȚI

 vaccin141855 – 07012016 –  Ministerul Sănătății a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii și, în special, prin gripă în perioadele reci și cu fluctuații de temperatură.

Pentru sezonul 2015 – 2016, Ministerul Sănătății a achiziționat inițial un număr de 500.000 de doze de vaccin antigripal care au fost în totalitate distribuite către direcțiile de sănătate publică la nivel local. Numărul de doze a fost suplimentat la sfârșitul anului trecut.

La cererea direcțiilor de sănătate publică s-a luat decizia de a suplimenta cantitatea de vaccin gripal cu încă 143.000 de doze pentru imunizarea persoanelor la risc, astfel încât să se evite creșterea numărului de îmbolnăviri prin viroze de sezon.

Peste 461.000 de persoane au fost vaccinate de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății împotriva gripei de sezon care a început anul trecut, la jumătatea lunii noiembrie.

Până în prezent, specialiștii în sănătate publică au informat MS că activitatea virozelor respiratorii este de intensitate joasă, fără răspândire geografică largă și  fără tendință de creștere semnificativă.  –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.