Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Mulți bucureșteni sunt încă în vacanță

București: Mulți bucureșteni sunt încă în vacanță

DISTRIBUIȚI

 sava_razvan141805 – 04012016 –  Primarul general al Capitalei Răzvan Sava a convocat, luni, 4 ianuarie 2016, orele 7.30, comandamentul de iarnă al Municipiului București, structură din care fac parte instituții și societăți comerciale responsabile cu deszăpezirea Capitalei.

Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie a emis, duminică, o avertizare de prelungire a codului galben de ninsori și ger, valabil pânămarți. Potrivit prognozei, în București va ninge în cursul zilei de luni și în noaptea de 4 spre 5 ianuarie 2016. Temperaturile exterioare vor fi sub 0 grade Celsius, însă nu vor depăși -10 grade pe timpul nopții.

Luni dimineața, traficul rutier s-a desfășurat în condiții de iarnă în București, nefiind înregistrate blocaje. Toate pasajele și podurile au fost deszăpezite, iar mijloacele de transport public circulă normal pe arterele Capitalei.

Numărul de utilaje care acționează pentru deszăpezirea orașului a fost redus în timpul zilei, urmând să se lucreze la capacitate maximă pe timpul nopții. Utilajele acționează în continuare pentru împrăștierea materialului antiderapant și curățarea carosabilului de zăpadă.

Primăria Capitalei și Poliția Rutieră a Municipiului București reia apelul către bucureșteni să folosească cât mai mult mijloacele de transport public. În acest sens, Regia Autonomă de Transport București (RATB) a suplimentat numărul mijloacelor de transport în comun pe majoritatea liniilor.

PMB și Poliția Rutieră reia apelul către bucureștenii care folosesc mașinile personale pentru a se deplasa în oraș, să se asigure că autovehiculele pe care le conduc sunt echipate corespunzător sezonului rece: au anvelope de iarnă iar sistemele de încălzire ale mașinii sunt funcționale.

De asemenea, Primăria Capitalei și Poliția Rutieră adresează un apel șoferilor bucureșteni să acorde prioritate utilajelor de deszăpezire pe care le întâlnesc în trafic.

Potrivit strategiei de deszăpezire, prioritate pentru deszăpezire au podurile, pantele, pasajele rutiere, urmând ca apoi să se intervină pe traseele pe care circulă mijloacele de transport în comun. Tot la urgență se va acționa pentru deblocarea arterelor situate în perimetrul spitalelor și altor obiective sociale de interes public.

Odată finalizată intervenția pe obiectivele amintite, se va interveni pe arterele secundare.

Primăria Capitalei atenționează proprietarii de clădiri sau spații comerciale că au obligația de a înlătura zăpada depusă pe trotuarele din fața imobilelor pe care le dețin. Conform articolului 12, anexa 1 a HCGMB 120/2010, proprietarii de imobile au obligația să înlăture zăpada, gheața și țurțurii formați în perimetrul clădirilor pe care le dețin, în maxim 24 de ore de la încetarea ninsorii. Nerespectarea acestei obligații se sancționează cu amenzi de la 200 la 500 de lei pentru persoane fizice și de la 500 la 2.000 de lei pentru persoane juridice.

Pentru eventuale probleme generate de îngheț sau ninsoare, Primăria Capitalei pune la dispoziție numerele de dispecerat 0800.800.868 și 021.9844. Totodată, Primăria Capitalei adresează un apel bucureștenilor să sesizeze la aceste numere de telefon prezența pe stradă sau în scările blocurilor a unor persoane fără adăpost, pentru ca acestea să fie preluate de Poliția Locală și transportate la unul din centrele sociale ale Capitalei. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.