Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Oltchim intră pe profit

București: Oltchim intră pe profit

DISTRIBUIȚI

 oltchim142217 – 28012016  –  Combinatul Oltchim estimează că va încheia anul 2016 cu un profit net fiscalizat de 110 milioane de euro, a anunţat avocatul Gheorghe Piperea, reprezentantul Rominsolv, administratorul judiciar al societăţii.

”În acest an, vom obține profit pe total activitate, adică fiscalizat, pentru prima dată în ultimii 10 ani. Estimăm un profit net de 110 milioane de euro”, a precizat Piperea, într-o conferință de presă. Conform acestuia, compania petrochimică va creşte capacitatea de funcţionare de la 30% cât este în prezent la 35% şi va începe producţia şi comercializarea unui plastifiant, produs nou, folosit în prelucrarea PVC-ului, după ce va retehnologiza o instalaţie de pe platforma industrială de la Rm. Vâlcea.

În 2015, Oltchim a raportat cel mai bun rezultat brut al exploatării din 2008 încoace – 9,6 milioane de euro, comparativ cu minusul de 9,1 milioane din 2014. Cifra de afaceri a fost cu 18% mai mare anul trecut, ajungând la 167 milioane de euro, iar investiţiile s-au situat la 3,8 milioane de euro, toate fiind realizate din surse proprii.

Compania de stat din Râmnicu Vâlcea se află în insolvenţă din ianuarie 2013, iar planul de reorganizare prevede vânzarea combinatului pentru minimum 307 milioane euro. Statul a încercat în mai multe rânduri privatizarea, dar fără succes. Ieşirea din insolvenţă a combinatului este prevăzută peste trei ani. În cadrul combinatului lucrează 1.936 de angajați. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.