Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Peste 4.000 de forțe ale MAI, în sprijinul populației

București: Peste 4.000 de forțe ale MAI, în sprijinul populației

DISTRIBUIȚI

 15141998 – 18012016 –   Peste 4.000 de forțe ale MAI, dintre care 1.700 de pompieri militari, au acționat luni dimineața în județele afectate de viscol și zăpezi, pentru a veni în sprijinul populației și autorităților din zonele afectate de fenomenele meteo periculoase.

În ultimele 24 de ore, 885 de persoane au fost salvate din diverse situații de urgență, iar 416 au fost asistate medical de către paramedicii SMURD. Noaptea trecută s-au desfășurat mai multe misiuni de salvare:

ISU CONSTANȚA

Pe raza județului Constanţa, 2 paramedici SMURD şi un asistent medical SAJ Constanţa transportați de o şenilată a CNADNR au plecat din oraşul Băneasa spre localitatea Almalău unde, o femeie însărcinată la termen, în travaliu, a solicitat sprijinul unei ambulanţe pentru a fi transportată la spital.

Aceasta a fost preluată în siguranţă de ambulanță şi transportată la cea mai apropiată unitate spitalicească care se afla în Silistra-Bulgaria.

Peste noapte, femeia a născut un băieţel perfect sănătos, aceştia rămânând sub supraveghere medicală la unitatea spitalicească.

La întoarcere, echipajul mixt ISU – SAJ a fost anunţat că în apropiere de localitatea Bugeac, în patru autoturisme se află 16 persoane blocate în trafic. Aceştia au fost salvaţi de echipajul mixt cu şenilata.

Tot azi-noapte, prin SNUAU 112 dispeceratul ISU-SAJ Constanţa a fost informat despre faptul că între localităţile Negru Vodă şi Cerchezu, patru persoane, dintre care trei adulţi şi un copil, se află blocate într-un autoturism. Între cele trei persoane se afla o femeie însărcinată, la termen, în travaliu. La fața locului, s-a deplasat o ambulanţă care a preluat femeia însărcinată şi copilul, aceștia fiind transportaţi, în siguranță, la Spitalul judeţean Constanţa.

ISU BUZĂU

Mai multe echipaje de pompieri, cu o șenilată, 2 utilaje (freze) și o autospecială de transport personal și victime multiple au acționat pentru salvarea unui copil de un an și a unui adult in vârstă de 68 de ani din localitatea Amara, comuna Balta Albă. Salvatorii au intervenit în condiții de vânt puternic, strat gros de zăpadă și vizibilitate redusă. În tot acest timp, personalul din cadrul serviciului județean de ambulanță a acordat asistență medicală de specialitate, ameliorând starea pacienților. Tehnica de intervenție utilizată a fost dislocată de la alte inspectorate pentru situații de urgență, în urma măsurilor dispuse la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență..

ISU VRANCEA

La puțin timp după miezul nopții, pompierii din Focșani s-au deplasat cu o șenilată în comuna Tătăranu pentru preluarea unei fetițe în vârstă de 3 ani, cu stare febrilă. Misiunea s-a derulat în cooperare cu SAJ Vrancea, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Tătăranu şi SDN Focșani. Prin efortul concertat al structurilor angrenate s-a reușit predarea copilului, în mai puțin de o oră, la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Focșani. –   PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.