Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Precizări privind intonarea Imnului de Stat

București: Precizări privind intonarea Imnului de Stat

DISTRIBUIȚI

 MTS-stema1141992 – 18012016  –  În urma dezbaterilor publice privind situațiile în care este intonat imnul național, în deschiderea meciurilor din campionatul intern, Biroul de Presă al Ministerului Tineretului și Sportului susține că potrivit cadrului legal în vigoare – Legea nr. 75 / 1994 si Hotararea nr. 1157 /2001, care reglementeaza Normele privind obligatia intonarii Imnului National, doar in situatiile precizate de Lege, imnul naţional al României se intonează în mod obligatoriu pe stadioane şi alte baze sportive, cu ocazia desfăşurării competiţiilor sportive oficiale internaţionale în care este reprezentată România.

Acest cadru legal reglementează caracterul obligatoriu al intonării imnului național, în situațiile menționate mai sus, fără a interzice acest lucru pentru alte categorii de competiții.

Pentru a evita, însă, pe viitor, interpretări eronate sau incidente de tipul celor înregistrate recent, Ministerul Tineretului si Sportului va demara un proces de consultare cu Federațiile Sportive din România, pentru a da o interpretare și implementare unitară a prevederilor privind intonarea ImnuluiNaț ional în cadrul competițiilor sportive care au loc în România. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.