Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Reforma adminsitrativă necesită timp

București: Reforma adminsitrativă necesită timp

DISTRIBUIȚI

Ciolos - Întâlnire de lucru142045 – 20012016  –  Premierul Dacian Cioloş a declarat că o reformă a administraţiei nu se face în câteva luni, nu poate fi finalizată până la sfârşitul anului, dar poate fi demarat un proces care ulterior să fie continuat şi nu în ideea de a da afară oameni sau de a arăta că unii sunt buni sau alţii mai puţin buni.

”Dacă constatăm că în anumite domenii, pe anumite categorii profesionale, în administraţie avem oameni care au mai mult sau mai puţin un nivel de competenţă care să corespundă cu ceea ce ar trebui ei să facă, se pot pune la punct în următorii ani cu program de formare profesională şi să condiţionăm o anumită progresie ierarhică sau un grad de funcţionar de anumite competenţe care să fie dovedite”, a explicat premierul după întâlnirea de lucru de la Ministerul Dezvoltării Rurale și Administrației Publice.

El a adăugat că va fi nevoie şi de modificări legislative în unele cazuri. ”Am constatat că, dacă venim cu un tablou clar a ceea ce vrem să facem şi să fim foarte realişti cu ceea ce putem să facem, eu consider că putem avea susţinerea politică în Parlament pentru modificarea legilor respective, în următoarele luni, până la sfârşitul legislaturii actuale şi, în paralel, să începem şi pregătirea aplicării legislaţiei respective. Sunt unele lucruri care pot fi făcute doar prin modificarea legislaţiei. Unele lucruri pot fi făcute doar prin hotărâri de guvern, altele doar printr-o mai bună organizare în administraţie sau aplicarea legislaţiei care există deja şi care nu a fost aplicată”, a susţinut Cioloş. –  PROMPT MEDIA

foto:gov.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.