Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: România va avea o reţea de ataşaţi agricoli

București: România va avea o reţea de ataşaţi agricoli

DISTRIBUIȚI

achim-irimescu1142064 – 21012016  –  România va avea primul ataşat agricol până la finele lunii martie, a anunţat  ministrul Agriculturii, Achim Irimescu. Reţeaua pe care o construieşte va avea 10 sau 11 astfel de ataşaţi, a căror sarcină va fi creşterea exporturilor de produse agroalimentare româneşti şi promovarea acestora pe pieţele-ţintă.

Actele normative care vor reglementa funcţionarea acestei reţele vor fi definitivate în cel mult şase săptămâni, după care se vor organiza concursuri pentru ocuparea posturilor respective, a spus ministrul Achim Irimescu, în opinia căruia bugetul necesar nu va fi prea mare.

”După calculele mele, în principiu, având în vedere ca un ataşat agricol îşi desfăşoară activitatea în cadrul ambasadelor, având în vedere că salariile nu sunt foarte mari, undeva în jur de 2.000 de euro, înmulţim cu 12 luni, înseamnă 24.000 de euro, la care să mai adaugăm ceva cheltuieli, eventual cu cazarea, nu cred că depăşesc 40.000 de euro pe un ataşat. Dacă înmulţumim cu 10 – 11, vedeţi că suma nu depăşeşte undeva maxim 500.000 de euro/an”, a precizat demnitarul. –  PROMPT MEDIA

foto:paginadeagricultura.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.