Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Românii nu mai vor să petreacă în țară

București: Românii nu mai vor să petreacă în țară

DISTRIBUIȚI

 141795 – 04012016 –  Peste 147.000 de români și-au petrecut revelion afaraîn stațiunile din țară, în scădere cu 3,5% față de anul trecut, cheltuind aproximativ 140 milioane de lei, cu 1,5% mai puțin comparativ cu anul precedent.

În străinătate au călătorit, prin intermediul agențiilor de turism, pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă, din acest an, aproape 8.200 de turişti, în scădere cu 5% față de anul 2015. Aceştia au cheltuit în afara țării, numai pentru servicii turistice, 4.8 milioane euro, sumă aproximativ egală cu cea din anul anterior.

Sfârşitul de an a fost marcat de evenimente politice, economice şi sociale atât pe plan intern cât şi extern, care i-au afectat pe românii și i-au determinat să reconsidere deplasările, în perioada sărbătorilor de iarnă, fapt dovedit de scăderea numărului de turiști. Se menţine şi în acest an, tendința a turiștilor de a alege mai ales destinații în România, tendință care se va păstra pe tot parcursul anului 2016, datorită conjuncturii politice internaționale și a siguranței pe care o oferă țara noastră ca destinație de vacanță. –  PROMPT MEDIA

foto:timp-liber.acasa.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.