Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Șef nou al FMI pentru România

București: Șef nou al FMI pentru România

DISTRIBUIȚI

141900 – 11012016  – Mandatul şefului misiunii FMI pentru România, Andreea Schaechter, s-a încheiat după doi ani şi jumătate. Aceasta a fost înlocuită cu reza-bakirr, care va ajunge la Bucureşti până la 15 ianuarie pentru a fi prezentat autorităţilor.

”Domnul Reza Baqir a fost numit noul şef al misiunii pentru România şi va vizita Bucureştiul în perioada 12-15 ianuarie pentru a fi prezentat autorităţilor. El a înlocuit-o pe Andrea Schaechter, care şi-a finalizat mandatul, după doi ani şi jumătate, în conformitate cu politicile obişnuite de rotaţie a carierei”, se arată într-un comunicat semnat de Guillermo Tolosa, reprezentantul rezident al FMI pentru România şi Bulgaria.

Reza Baqir lucrează la Fondul Monetar Internaţional din anul 2000, având funcţia de şef al diviziei Politica datoriei. Schaechter a fost şeful misiunii pentru România, Ucraina şi Kosovo din iunie 2013. Ea l-a înlocuit la acea vreme pe Erik de Vrijer, care preluase conducerea misiunilor FMI în România de la Jeffrey Franks în vara anului 2012.

Ultima vizită efectuată de Andrea Schaechter la Bucureşti a fost în perioada 13 – 21 octombrie, înainte de schimbarea Executivului, discuţiile de la acel moment vizând bugetul pentru anul 2016, nerealizările din programul de asistenţă cu caracter preventiv, care a expirat în septembrie 2015, fără o evaluare finală favorabilă. Unele dintre acestea se referă la întârzierile în materie de reforme structurale, în special în privinţa eficien?ei întreprinderilor de stat. – PROMPT MEDIA

foto:UN.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.