Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Strategia națională de descentralizare, obiectiv global pentru Ministerul Dezvoltării în 2016

București: Strategia națională de descentralizare, obiectiv global pentru Ministerul Dezvoltării în 2016

DISTRIBUIȚI

 harta-regiuni141999 – 18012016  –   Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) şi-a stabilit ca obiective globale pentru 2016 aprobarea Strategiei naţionale de descentralizare şi a celei de dezvoltare teritorială a României, elaborarea unei Strategii naţionale a locuirii, dezvoltarea sistemelor de e-guvernare în domeniul urbanismului şi autorizării construcţiilor, dar şi derularea Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

Potrivit unui document publicat pe site-ul Guvernului, MDRAP îşi mai propune în acest an perfecţionarea, simplificarea şi creşterea calităţii în administraţia publică, dezvoltarea instrumentelor de administrare a teritoriului ca suport pentru fundamentarea deciziilor, precum şi creşterea capacităţii administrative a Inspectoratului de Stat în Construcţii.

La capitolul resurse umane, Ministerul Dezvoltării are ca obiectiv strategic elaborarea şi adoptarea Strategiei privind dezvoltarea funcţiei publice, reorganizarea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici şi reînfiinţarea Institutului Naţional de Administraţie.

MDRAP îşi mai propune promovarea eticii şi integrităţii prin dezvoltarea unor instrumente şi mecanisme de prevenire a corupţiei şi incidentelor de integritate la nivelul ministerului şi a autorităţilor administraţiei publice locale, dar şi sprijinirea acestora din urmă în demersurile de implementare a măsurilor anticorupţie.

În ceea ce priveşte procesul legislativ, printre priorităţile strategice ale ministerului se mai numără elaborarea Codului administrativ şi iniţierea unui proiect de lege privind sistemul integrat de cadastru şi de carte funciară. – sursa: agerpres.ro  –   PROMPT MEDIA

foto:capital.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.