Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti CCR mai taie din elanul pensiilor speciale pentru primari

CCR mai taie din elanul pensiilor speciale pentru primari

DISTRIBUIȚI

ccr 142046 – 20012016  –  Judecătorii Curții Constituționale a României au stabilit, în unanimitate, că Legea privind pensiile speciale ale aleșilor locali este neconstituțională.

Judecătorul Augustin Zegrean, președintele Curții Constituționale, a declarat înainte ca CCR să discute sesizarea Guvernului privind pensiile speciale pentru aleșii locali că orice bani în plus constituie un privilegiu. Mai mult, acesta a semnalat că și aplicarea retroactive a actului normative este problematică, pentru că ar face ca și foștii șefi locali de pe vremea comunismului să beneficieze de aceste prevederi.

Legea privind pensiile speciale ale aleșilor locali a trecut e Senat (camera decizională) cu 86 voturi „pentru” (erau necesare 84) și un vot „împotrivă”, în condițiile în care senatorii PNL au părăsit sala. În Camera Deputaților, proiectul trecuse prin adoptare tacită în noiembrie.

Forma legii, așa cum a trecut de Camera Deputaților, a fost amendată de PSD chiar în plen. Unul dintre amendamente prevede că aleșii locali trebuie să aibă cel puțin un mandat pentru a beneficia, la împlinirea vârstei de pensionare, de pensia specială, și nu doar doi ani în funcție, așa cum era prevăzut în forma inițială.

Pensia specială pentru aleșii locali se cumula cu orice tip de pensie stabilită în sistemul public de pensie și se suporta din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, se mai arata in proiectul adoptat de Parlament. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.