Acasă Externe Agenda Europeana Comisia de anchetă privind emisiile auto: membri și mandate

Comisia de anchetă privind emisiile auto: membri și mandate

DISTRIBUIȚI

emisiile auto142092 – 22012016  – Joi, Parlamentul European a numit cei 45 de membri ai comisiei de anchetă care să investigheze încălcarea regulilor UE privind testele de emisii pentru mașini și acuzațiile conform cărora statele membre și Comisia Europeană nu au aplicat standardele UE. Comisia va prezenta un raport interimar în interval de șase luni și un raport final în interval de 12 luni de la începerea activității.

Deputații au aprobat compoziția comisiei de anchetă care se va avea prima sa ședință în februarie, pentru a numi președintele și vice-președinții.

Comisia va investiga posibilul eșec al Comisiei de a verifica ciclurile de testare, posibilul eșec al Comisiei și al autorităților din statele membre de a lua măsuri potrivite și efective pentru a supraveghea aplicarea legii și a interzice explicit ”echipamentele de protecție”, posibilul eșec al Comisiei de a introduce teste care să reflecte condițiile reale de condus, posibilul eșec al statelor membre de a lua măsuri privind penalități efective, proporționale și descurajante aplicabile producătorilor care încalcă legea, și dacă Comisia și statele membre au avut dovezi privind utilizarea ”echipamentelor de protecție” înainte de izbucnirea scandalului la 18 septembrie 2015.

Cererea vine în urma descoperirii în SUA a faptului că grupul Volkswagen a utilizat anumite software pentru a minimiza emisiile de NoX în cursul testelor. Parlamentul a votat o rezoluție în octombrie prin care cerea o investiție privind rolul și responsabilitatea Comisiei și ale statelor membre, cerându-le să spună public ce știau despre aceste încălcări ale legii și ce acțiuni au luat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.