Acasă Sud Dambovita Dâmboviţa: Fosta președintă a Judecătoriei Răcari, trimisă în judecată

Dâmboviţa: Fosta președintă a Judecătoriei Răcari, trimisă în judecată

DISTRIBUIȚI

141882 – 08012016 – Procurorii DNA Piteşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de detenție, pentru Floricatrimis în judecată Mihalcea, la data faptelor președinte al Judecătoriei Răcari, județul Dâmbovița, pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,  fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, (două acte materiale), fals intelectual în formă continuată, şi uz de fals în formă continuată.

De asemenea, procurorii au mai dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpatului Tănase Cojocaru Ion pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În cursul lunii noiembrie 2009, Florica Mihalcea, în calitate de magistrat – judecător la Judecătoria Răcari, jud. Dâmbovița și președinte al respectivei instanțe, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu și ignorarea normelor imperative de procedură civilă, beneficiind de concursul nemijlocit al lui Tănase Cojocaru Ion, a soluționat o cauză care a format obiectul unui dosarului civil, pe baza unor înscrisuri necorespunzătoare adevărului, în absența părților implicate și a tuturor probelor necesare adoptării unei soluții juste.

Concret, la data de 28 octombrie 2009, pe rolul Judecătoriei Răcari, județul Dâmbovița a fost înregistrat un dosarul civil, având ca obiect ”hotărâre ce ține loc de act autentic”. Acțiunea a fost formulată în numele unei persoane, cumpărător de drept (rudă a inculpatului Tănase Cojocaru Ion), solicitându-se ca, printr-o sentință, să se constate că între acesta și o altă persoană, vânzător, a intervenit un contract de vânzare-cumpărare cu privire la o suprafață de teren de 3.200 mp, evaluată la suma de 3.000 lei. În susținerea acțiunii au fost depuse la instanță printre alte documente și un înscris denumit ”partaj voluntar”, întocmit în fals la data 20 iulie 2009, de Tănase Cojocaru Ion.

 Întocmind acest document, inculpatul a creat impresia că suprafața de teren aparținea numai vânzătorului, în condițiile în care acesta mai avea un frate moștenitor de drept al terenului, care a aflat ulterior despre această tranzacție.

La 17 noiembrie 2009, Florica Mihalcea  a pronunțat o sentință civilă prin care s-a constatat vânzarea-cumpărarea bunului in litigiu, acest document ținând loc de titlu de proprietate. Ulterior, în luna ianuarie 2010, suprafața respectivă de teren a fost vândută unei firme de Tănase Cojocaru Ion, printr-un intermediar, cu suma de 60.587 lei (echivalentul a 14.670 euro).

Astfel, prin acțiunile lor, cei doi inculpați au creat o pagubă în dauna persoanelor îndreptățite să beneficieze de terenul respectiv și, totodată, un folos necuvenit în beneficiul inculpatului Tănase Cojocaru Ion, beneficiarul de fapt al terenului. În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile deținute de cei doi inculpați.

Florica Mihalcea a mai fost trimisă în judecată pentru fapte similare. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.