Acasă Sud Dambovita Dâmbovița: Gripă porcină în Dâmbovița

Dâmbovița: Gripă porcină în Dâmbovița

DISTRIBUIȚI

gripa_porcina_22142161 – 26012016  –  Primele simptome de AH1N1 au apărut în județul Dâmbovița, doi adulți fiind deja diagnosticați cu gripa porcină. Analizele au fost confirmate la Institutul Cantacuzino din București, însă numărul îmbolnăvirilor poate fi mai mare, fiind suspecți și trei copii, relatează adevarul.ro.

Conform Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița, primele semne de îmbolnăvire au apărut la 16 ianuarie, la cinci adulți. Cu toate acestea, doar doi au reieșit ca fiind bolnavi în urma analizelor de laborator.

”Pacienţii cu vârstele de 23 şi 53 de ani s-au internat pe Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovşte, unde au primit tratament de specialitate. Sunt persoane care nu s-au vaccinat antigripal, informează un comunicat al DSP Dâmbovița. În ciuda faptului că DSP avea confirmarea a două cazuri de AH1N1, DSP Dâmbovița nu a făcut cunoscut acest fapt opiniei publice. ”Persoanele au fost internate în data de 16 ianuarie. Pacienţii sunt externaţi la acest moment. Avem în lucru alte trei suspiciuni. O probă a fost trimisă vineri şi două probe au fost trimise astăzi pentru confirmarea sau infirmarea diagnosticului”, declară purtătorul de cuvânt al DSP Dâmbovița. Printre suspecți se numără și trei copii. Aceștia se află la Spitalul Judeţean din Târgovişte pentru investigaţii pentru că prezintă simptome specifice gripei porcine: febră, oboseală, inapetență, tuse și durere în gât. ”Sunt două suspiciuni la copii de până în 10 ani şi o suspiciciune la un copil sub trei care sperăm să nu se confirme”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de urgență Târgoviște. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.