Acasă Economie Experți internaționali: înalt de securitate nucleară la CNE Cernavodă

Experți internaționali: înalt de securitate nucleară la CNE Cernavodă

DISTRIBUIȚI

Nuclearelectrica142059 – 20012016  –  Evaluarea efectuată de experţii World Association of Nuclear Operators (WANO) asupra CNE Cernavodă a relevat un nivel înalt de securitate, anunță Nuclearelectrica, precizând că evaluarea s-a făcut în perioada 2-20 noiembrie 2015, la cererea companiei.

“Securitatea nucleară este prioritatea absolute a CNE Cernavodă, iar activitățile noastre zilnice sunt realizate cu respectarea celor mai înalte standarde de securitate nucleară corelate cu o cultură solidă de securitate nucleară, programe eficiente de control și mentenanță, programe de investitii adaptate nevoilor centralei pentru a dezvolta și menține nivelul de securitate nucleară, programe de pregătire a personalului și un personal înalt specializat atât în zona de operare, cât și în sectoarele conexe și de suport. Suntem mândri să avem domenii de activitate unde nivelul de securitate nucleară este calificat ca excelent de experți internaționali în domeniul nuclear”, a declarat Ionel Bucur, director CNE Cernavodă.

Zone de activitate ale centralei au fost evaluate ca fiind printre cele mai bune la nivel global pe baza standardelor de evaluare la nivel de industrie nucleară internațională.

„Menținerea unui nivel înalt de securitate nucleară subliniază capacitatea companiei de a obține rezultate constante în operare care plasează România pe locul 1 la nivel global pe baza coeficientului de utilizare a puterii instalate de la punerea în funcțiune a celor două unități nucleare de la CNE Cernavodă”, se arată în comunicat.

WANO este o organizatie internaționala non-profit înființată în 1989 de operatorii de centrale nucleare la nivel global în vederea schimbului de informații și experiență în operare între organizațiile care operează unități nucleare comerciale.

Membrii WANO operează 440 de unități nucleare în peste 30 de state la nivel global.  –  PROMPT MEDIA

foto:romanialibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.