Acasă Sport Italia: Mutu, cercetat de Procuratura din Napoli

Italia: Mutu, cercetat de Procuratura din Napoli

DISTRIBUIȚI

Adrian Mutu,142176 – 27012016  – Adrian Mutu, în prezent la ASA Târgu Mureș, se află printre cei 17 fotbaliști cercetați de Procuratura din Napoli, alături de 47 de agenți, antrenori și oficiali în marele scandal unde 35 de cluburi din Serie A și B au creat o rețea pentru a păcăli Fiscul italian.

Potrivit Corriere della Sera, Mutu e cercetat alături de președintele Fiorentinei, Andrea Della Valle, și directorul sportiv Pantaleo Corvino, în transferul de 8 milioane de euro de la Juventus în 2006. Acuzat este și Alessandro Moggi, impresarul cu care semnase după ce Chelsea l-a dat afară pentru doping.

Procurorii îi acuză pe cei implicați în rețea pentru ”facturi fictive și fraudă”, sechestrând bunuri de 12 milioane euro, suma sustrasă de la plata taxelor. Cum funcționa mecanismul generalizat de evaziune? Agenții facturau prestațiile jucătorilor în contul cluburilor, simulând că intermedierea ar fi fost exclusiv în beneficiul acestora, când, de fapt, erau protejate interesele fotbaliștilor!

Pe de altă parte, și cluburile profitau și deduceau aceste contracte, care puteau fi mai mari și decât salariile oficiale, din sumele declarate la Fisc. Astfel că statul era păgubit. Iar impresarii, mai ales cei argentinieni, se foloseau și de societăți intermediare înregistrate în ”paradisuri fiscale”.

Mutu este recidivist având în vedere că a bătut în octombrie 2010 un ospătar albanez într-un restaurant din Florența, Mutu a primit un an și două luni de închisoare cu suspendare. În 2006 a fost acuzat că a lovit un chelner constănțean în cantonamentul Naționalei, dar cel mai trist episod a fost în 2004: a consumat cocaină la Chelsea și a fost suspendat șapte luni. În 2010, Mutu a mai stat nouă luni pe tușă, fiind depistat dopat cu sibutramină!

Printre fotbaliștii anchetați pentru delicte fiscale (2009 – 2012), se află nume cunoscute: argentinienii Diego Milito, fost la Genoa, Lavezzi (transferul de la Napoli la PSG), Crespo (ex-Milan și Parma), Denis (Atalanta) și italienii Immobile (Torino) și Nocerino (Milan). În vizor se află și mulți conducători de cluburi: Galliani (Milan), Jean Claude Blanc (ex-Juve), Lotito (Lazio), De Laurentiis (Napoli), Andrea Della Valle (Fiorentina), Preziosi (Genoa) și Zamparini (Palermo).

Dacă dosarul se va finaliza înaintea prescrierii de șase ani, cluburile vinovate riscă o depunctare în sezonul viitor, impresarii, suspendări de până la 36 de luni, iar jucătorii ar scăpa cu amenzi. – sursa: gsp.ro –  PROMPT MEDIA

foto:evzmonden.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.