Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Legea antifumat a fost promulgată

Legea antifumat a fost promulgată

DISTRIBUIȚI

fumatul interzis142234 – 29012016  – Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat Legea privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, cunoscută și sub denumirea de Legea antifumat.

Semnarea decretului vine după ce, miercuri, Curtea Constituțională a decis că Legea anti-fumat este constituțională, în urma unei contestații depuse de un grup de senatori, care semnalau că legea va fi aplicată diferit pentru cei care au voie să fumeze aeroporturi și în închisori de maximă siguranţă şi ceilalţi fumători care nu au voie să fumeze deloc în spațiile închise.

Legea care prevede interzicerea fumatului în spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului a fost adoptat pe 15 decembrie 2015 de plenul Camerei Deputaţilor.

Legea se aplică şi în cazul ţigărilor electronice. Totodată, se interzice complet fumatul şi în instituţiile medicale, de învăţământ, de stat şi private, precum şi cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului.

Persoanele care nu respectă legea vor primi amenzi de la 100 la 500 de lei, în cazul persoanelor fizice şi între 5000 şi15.000 lei, plus suspendarea sau închiderea activităţii, pentru persoanele juridice.

Propunerea legislativă, care datează din 2011, a fost modificată prin mai multe amendamente, pe 16 noiembrie, iniţiate de deputatul PSD Aurelia Cristea. Cel mai imprtant amendament se referea la definirea spaţiului public închis, care conduce, practic, la interzicerea fumatului în aproape toate spaţiile publice închise. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.