Acasă Externe Majoritatea solicitanților de azil în Europa nu provin din zone de conflict

Majoritatea solicitanților de azil în Europa nu provin din zone de conflict

DISTRIBUIȚI

imigranti-azil142235 – 29012016  – În jur de 60% dintre cei care au solicitat azil în Europa în luna decembrie vin din țări în care nu se desfășoară conflicte armate, declara vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans, citat de presa olandeză, scrie EU Observer.

„Peste jumătate dintre oamenii care ajung în Europa vin din țări în care, se poate preseupune, că nu au motiv să aplice pentru statutul de refugiați. Peste jumătate, 60%”, a declarat Timmermans pentru NOS.

Date recente furnizate de agenția europeană a granitelor Frontex și de agenția ONU pentru refugiați UNHCR crează o imagine mai nuanțată.

Fabrice Leggeri, șeful Frontex, a declarat joi pentru EU Observer că „tendința este către mai puține persoane de naționalitate siriană”.

Agenția cu sediul la Varșovia notează că, în timp ce numărul de sirieni a scăzut, cota lunară de irakieni care sosesc în Grecia „a crescut în ultimul sfert de an până la 25% în decembrie, mult peste 11% în octombrie și 12% în noiembrie”.

Frontex notează că numărul mediu de afgani este cuprins între un sfert și o treime din numărul total de imigranți detectați la graniță. – PROMPT MEDIA

foto:ziarulromanesc.de

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.