Acasă Externe Olanda: A fost lansat Centrul european anti-terorism

Olanda: A fost lansat Centrul european anti-terorism

DISTRIBUIȚI

 antitero-amsterdam142146 – 26012016  –  Sub umbrela consiliului european informal pentru justitie si afaceri interne, la Amsterdam s-a lansat, la 25 ianuarie, Centrul european anti-terorism.

Centrul functioneaza in cadrul Europol si se vrea un pas inainte in lupta impotriva terorismului la nivel european prin intensificarea schimbului de informatii intre statele membre. Deczia privind infiintarea centrului european anti-terorism a fost luata la scurta timp dupa ultimele atacuri teroriste din Paris.

Centrul european antiterorism se va focaliza in primul rind pe tinerii europeni care pleaca in Siria si Irak sa se alature gruparilor teroriste, așa-numitți ‘foreign figthers’, 5000 la numar dupa estimarile directorului Europol, Rob Wainright:

”Deja detinem informatii despre 3.700 de luptatori straini angajati in conflicte in Siria si Irak, dar nu avem imaginea completa. Acesta este un aspect care va fi abordat cu prioritate de noul centru”. Directorul Europol, Rob Wainright, a mai spus ca vor fi identificate si legaturile dintre terorism si retelele infractionale, dând exemplul celor responsabili de atacurilre teroriste de la Paris. O alta prioritate pentru noua structura va fi identificarea surselor de finantare pentru teroristi, a  comertzului ilegal cu arme, propaganda online a gruprarii stat islamic si folosirea documentelor false de calatorie.

Europol spune ca exista motive sa creada ca alte atacuri teroriste vor avea loc in Europa, dar in special in Franta.  –  PROMPT MEDIA

foto:romania-actualitati.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.