Acasă Life Prima operaţiune de salvare desfăşurată de nava amiral a Poliţiei de Frontieră...

Prima operaţiune de salvare desfăşurată de nava amiral a Poliţiei de Frontieră aflată în misiune FRONTEX

DISTRIBUIȚI

salvati142208 – 28012016  –  119 migranţi care se aflau pe o barcă gonflabilă, în Marea Mediterană, au fost salvaţi si transferaţi autorităţilor italiene, în portul Lampedusa,

Poliţiştii de frontieră de pe nava Ştefan cel Mare MAI 0201, aflată în misiune în Italia, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune EPN TRITON 2015/TRITON 2016, coordonată de Agenţia FRONTEX, au salvat 119 migranţi, dintre care 34 minori, care se aflau pe o barcă gonflabilă de mici dimensiuni, în Marea Mediterană.

Obiectivul principal al Operaţiunii Comune TRITON 2015/TRITON 2016, organizată sub egida FRONTEX în cadrul proiectului Reţeaua Europeană de Patrulare (EPN) este acela de a contracara fenomenul de migraţie ilegală, precum si de cautare si salvare a persoanelor aflate in dificultate pe mare (Search and Rescue), la frontiera externă a Uniunii Europene.

În data 26 ianuarie 2016, în jurul orelori 18.00, nava MAI 0201 Ştefan cel Mare, aflată în misiune de patrulare, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune EPN TRITON 2015/TRITON 2016 coordonată de Agenţia FRONTEX (Agenţia Europeană pentru Gestionarea Cooperării Operaţionale la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene) a primit o solicitare din partea MRCC Rome (Centrul Maritim de Coordonare) pentru a salva aproximativ 100 de persoane aflate pe o ambarcaţiune gonflabilă care se afla în pericol de scufundare în apele internaţionale ale Mării Mediterane.

În jurul orelor 22.00, nava a localizat ambarcaţiunea gonflabilă, la bordul căreia se aflau peste 100 de persoane. În urma evaluării situaţiei de la faţa locului (temperatură scăzută, supraaglomerarea bărcii şi riscul iminent de a se scufunda) poliţiştii de frontieră români au decis ca persoanele să fie aduse la bord. Astfel, toţi cei 119 imigranţii au fost transferaţi la bordul navei “Ştefan cel Mare”, unde personalul Poliţiei de Frontieră Române le-a acordat asistenţă şi primul ajutor. Imigranţii erau deshidrataţi şi prezentau semne de hipotermie. Toţi au declarat că provin din Gambia, Senegal, Guineea Bissau, Liberia, Camerun, Sierra Leone şi Mali şi că intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen.

Nava Poliţiei de Frontieră a ajuns in data de 27 ianuarie, în jurul orelor 17.00 (ora Italiei), în apropierea portului Lampedusa, unde imigranţii au fost preluaţi de ambarcaţiunile  autorităţilor italiene. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.