Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Primele date la stat, verificate de Corpul de Control al Ministerului Energiei

Primele date la stat, verificate de Corpul de Control al Ministerului Energiei

DISTRIBUIȚI

Victor Grigorescu141887 – 11012016  – Corpul de Control al Ministerului Energiei va verifica dacă, înainte de intarea în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara, conducerea companiei a beneficiat de prime, în condiţiile în care Complexul Energetic Hunedoara avea, la finalul lui 2015, datorii de 1,2 miliarde de lei şi popriri pe toate conturile, iar pierderile estimate pentru anul trecut ajung la 400 milioane de lei.

Ministrul Victor Grigorescu atrage atenţia că situaţia nu este nouă. ”În urmă cu câteva zile au apărut informații potrivit cărora la Complexul Energetic Hunedoara s-ar fi acordat o serie de prime unor persoane din conducerea companiei. Asta în condițiile în care Complexul Energetic Hunedoara tocmai a intrat în procedura de insolvență”, a declarat ministrul Energiei.

”Dacă aceste lucruri se confirmă, ne aflăm în fața unei situații de neacceptat și aici nu e vorba numai de prevederi legale, ci de responsabilitate și până la urma de moralitate, de care trebuie a dea dovadă orice persoană care își asumă responbilități în conducerea unei companii aflată într-o asemenea situație”, a mai spus Victor Grigorescu.

Trimiterea Corpului de Control de la Ministerul Energiei vine la scurt timp după ce Tribunalul Hunedoara a admis cererea de intrare în insolvență a Complexului. Reprezentanţii Consiliului de Administraţie au susţinut în tot acest timp că măsura de intrare voluntară în insolvenţă este o formă de protecţie de care compania are nevoie împotriva creditorilor, care cer executarea silită. – PROMPT MEDIA

foto:digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.