Acasă Externe Rep. Moldova:  Violențele de la Chișinău, investigate

Rep. Moldova:  Violențele de la Chișinău, investigate

DISTRIBUIȚI

Violențele de la Chișinău142075 – 21012016  – Cazul violențelor de miercuri seara de la sediul Parlamentului din Chișinău este investigat penal. Anunțul a fost făcut joi de Procuratura Generală, informează MOLDPRES.

Grupul de urmărire penală întreprinde toate măsurile prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele a circumstanţelor cazului şi identificarea persoanelor implicate în comiterea și provocarea acţiunilor violente. În cel mai scurt timp, urmează a fi constatat legal prejudiciul adus sănătății persoanelor care au avut de suferit și au necesitat îngrijiri medicale. De asemenea, vor fi evaluate pagubele materiale aduse Parlamentului prin distrugerea bunurilor acestuia şi Inspectoratului General al Poliţiei, prin sustragerea și deteriorarea echipamentelor poliţiştilor. În cazul stabilirii vinovăţiei persoanelor în organizarea şi participarea la dezordini în masă, legea penală prevede o pedeapsă de pînă la opt ani de închisoare.

Conform datelor oferite de medicii de la urgență, în urma protestelor, 15 persoane printre care polițiști dar și civili au necesitat îngrijiri medicale. Tot în cadrul protestelor a fost agresat și deputatul PL Mihai Ghimpu. – PROMPT MEDIA

foto:rfi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.