Acasă Externe Rusia: Rusia vrea relații cu o ”Republică Moldova stabilă și prietenoasă”

Rusia: Rusia vrea relații cu o ”Republică Moldova stabilă și prietenoasă”

DISTRIBUIȚI

rusia142097 – 22012016  – Rusia îndeamnă Occidentul să dea dovadă de reținere în ceea ce privește criza politică din Republica Moldova, a declarat purtătorul de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, pe fondul amplelor manifestații de protest de la Chișinău împotriva învestirii noului guvern moldovean, a relatat agenția de presă RIA Novosti, preluată de Agerpres. ”Sperăm că această criza prelungită în Republica Moldova va fi depășită într-un cadru legal, în baza libertății de exprimare și, desigur, a principiilor democratice”, a afirmat Zaharova, subliniind că, în acest context, Moscova face apel la partenerii ei occidentali să manifeste reținere.

Aceasta și-a exprimat regretul că procesul de formare a guvernului în Republica Moldova ”capătă uneori caracterul unui conflict deschis între diferite forțe politic”. ”Federația Rusă își confirmă interesul pentru dezvoltarea unor relații cu o Republică Moldova stabilă și prietenoasă”..

Protestele din capitala Republicii Moldova, în Piața Marii Adunări Naționale, continuă vineri, după cum au anunțat organizatorii manifestațiilor.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.