Acasă Politic SUA: Voci din Diaspora către Iohannis: ”Excelență, ne-ați pierdut!”

SUA: Voci din Diaspora către Iohannis: ”Excelență, ne-ați pierdut!”

DISTRIBUIȚI

iohannis - ICCJ141832 – 06012016 – Președintele Klaus Iohannis începe să primească mesaje în care este aspru criticat de românii care trăiesc în afara granițelor țării. Un român stabilit în Florida, de exemplu, îi strică șefului statului începutul de an. Acesta i-a trimis lui Iohannis o scrisoare în care și-a exprimat nemulțumirile legate de votul din diaspora, aglomerațiile din punctele de frontieră când românii se întorc acasă și faptul că nu s-a ținut cont de referendumul pentru un Parlament cu maximum 300 de aleși.

”Înțelegem că vă aflați la odihnă, într-o altă binemeritată vacanță, din cele patru, după puțin mai mult de un an de mandat în care, pas cu pas, v-ați recuperat România. În schimb, Excelență, ne-ați pierdut pe noi. La 16 noiembrie am votat peste 17.000, dintre care 92 la sută pentru Klaus Iohanis. Am fi ieșit la vot, cu siguranță, mult mai mulți, dacă am fi beneficiat de mai multe secții de vot. În Florida, Excelență, suntem peste 30.000 de români. Am beneficiat de o singură secție de vot. Cu siguranță vă amintiți ce ne-ați promis, nouă și tuturor celorlalți români din diaspora, după ce ați fost declarat câștigător. În pofida acelor promisiuni, vă informez, Excelență, că românii din Diaspora vor fi reprezentați în legislativul ce va rezulta în urma scrutinului din toamnă de 2 senatori și 4 deputați. mai bine zis, tot de 2 senatori și 4 deputați. Comparativ, vă informăm, Excelență, că județul Sibiu, unde vă mai sunt casele nepierdute în instanță, va fi reprezentat de 3 senatori și 6 deputați”.

Românul atrage atenția și asupra faptului că cei care vin în țară de sărbători trebuie să îndure aceleași cozi la punctele de trecere a frontierei, dar și noile impozite pe veniturile lor.

”Excelență, suportăm că un ministru al Guvernului pe care l-ați girat vrea să ne impoziteze banii câștigați. În cele din urmă, miliardelor trimise anual acasă le mai putem adăuga ceva. Excelență, răbdăm că mii, zeci de mii dintre noi se întorc acasă de sărbători și trec, an de an, prin același coșmar al vămilor aglomerate. Excelență, ne deranjează prea puțin că am votat pentru un parlament cu 300 de reprezentanți și vom avea și pentru următorii 4 ani unul cu peste 466”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.