Acasă Economie SUA: VW din nou la bară

SUA: VW din nou la bară

DISTRIBUIȚI

VW141812 – 05012016 –  Departamentul Justiției din SUA a dat în judecată grupul german Volkswagen pentru softul instalat pe 600.000 de autovehicule vândute în Statele Unite care permitea trișarea testelor de poluare. Emisiile de gaze cu efect de seră ar fi de 40 de ori mai mari decât limitele admise în SUA, în cazul motoarelor diesel.

Plângerea a fost formulată de Agenția pentru Protecția Mediului din districtul Detroit, centrul constructorilor americani de automobile.

”Constructorii de automobile care nu își omologhează autovehiculele și care păcălesc sistemele de control pun în pericol sănătatea publică și dezavantajează concurența”, arată John C. Cruden, asistent al procurorului general pentru Mediu și Resurse Naturale.

”Statele Unite vor cere daune corespunzătoare companiei Volkswagen pentru a remedia violările legislației de mediu a țării noastre așa cum sunt specificate în plangere”, a spus Cruden.

Conducerea VW nu a răspuns imediat după apariția acestui comunicat, scrie ABC News.

Compania germană a recunoscut în luna septembrie că a montat un soft interzis pe autoturismele și SUV-urile cu motoare diesel construite începând cu 2009. Compania risca sa plătească în SUA amenzi în valoare de până la 18 miliarde de dolari, pentru violarea Clean Air Act.

VW riscă și alte amenzi, pentru că un număr mare de clienți din SUA au inițiat procese separate.

”Prin demersul de astăzi facem un pas important pentru protecția sănătății publice prin tragerea la răspundere a Volkswagen pentru toata poluarea aerului prin încalcarea legii”, a declarat Cynthia Giles, de la Agenția pentru Protecția Mediului. ”Până acum, discuțiile pentru retragerea produselor și înlocuirea lor nu au dus la niciun rezultat acceptabil. Aceste discuții vor continua în paralel cu acțiunea în justiție”. – sursa: cotidianul.ro  –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.