Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Trei răniți în urma exploziei de la Chișinău, transferați la București

Trei răniți în urma exploziei de la Chișinău, transferați la București

DISTRIBUIȚI

 transport Chisinau141884 – 11012016  – Trei din cele 14 victime ale exploziei care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute într-o cafenea din Chișinău au fost transferate la București cu o aeronavă aparținând Forţelor Aeriene Române. Misiunea a avut loc la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al MAI. Pacienţii, trei femei cu vârste între 25 și 36 de ani, angajate ale cafenelei care s-au aflat în epicentrul exploziei, au arsuri grave pe căile respiratorii și pe 30% din suprafața corpului, iar starea lor este critică, potrivit analizei preliminare a Comisiei municipale pentru Situații Excepționale convocată la Chișinău.

Aeronava C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, a aterizat duminică dimineață la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, de unde pacientele au fost preluate cu ambulanţele SMURD și transferate la Spitalul de Arși. Pe durata zborului, pacienţii au fost asistați de o echipă medicală a SMURD, sprijinită de medici şi paramedici militari.

Transferul pacienților de la Chișinău la București s-a făcut la solicitarea autorităților Republicii Moldova.

Reamintim că sâmbătă după-amiază o explozie produsă într-o cafenea din centrul Chișinăului a făcut 17 răniți, între care trei minori. Administratorii localului au fost reținuți preventiv pentru 72 de ore. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.