Acasă Centru Alba Alba: Președintele Judecătoriei Sfântu Gheorghe, arestat

Alba: Președintele Judecătoriei Sfântu Gheorghe, arestat

DISTRIBUIȚI

retinuta142580 – 18022016 –  Presedintele Judecatoriei Sfantu Gheorghe, Elena Poiana, a fost arestata preventiv, miercuri seara, de Curtea de Apel Alba Iulia, pentru 30 de zile, sub acuzatia de luare de mita, potrivit  Mediafax. Decizia nu este definitiva, putand fi contestata in termen de 48 de ore de la pronuntare. In acest caz, dosarul ar ajunge la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Potrivit DNA, Poiana, in calitate de judecator in cadrul Tribunalului Harghita, a pretins, in luna august 2015, de la o persoana (denuntator in cauza) suma de 10.000 lei, pentru a dispune solutionarea favorabila a contestatiei formulate de doua persoane arestate preventiv pentru savarsirea infractiunii de talharie calificata, impotriva unei incheieri pronuntate de Judecatoria Miercurea Ciuc.

Marti au avut loc patru perchezitii ale procurorilor DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia in judetele Covasna, Brasov si Iasi, inclusiv la Judecatoria Sfantu Gheorghe, fiind vizata judecatoarea Elena Poiana, care la data faptelor – august 2015 – era judecator la Tribunalul Harghita, iar acum este presedintele Judecatoriei Sfantu Gheorghe.

Sursele judiciare citate declarau ca judecatoarea ar fi cerut banii pentru a inlocui arestul preventiv in cazul celor doi inculpati trimisi in judecata pentru talharie calificata, in conditiile in care cei doi ar fi comis talharia cu premeditare, respectiv au patruns mascati la partile vatamate – persoane in varsta -, le-au imobilizat si le-au stropit cu lichid inflamabil, amenintandu-le cu un cutit. In cazul celor inculpati, masura arestului preventiv a fost mentinuta de judecatorul de camera preliminara in 17 august 2015, iar in 20 august masura arestului preventiv a fost inlocuita cu controlul judiciar. In urma perchezitiilor, judecatoarea fusese retinuta. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.