Acasă Externe Belarus: Prima zi a vizitei secretarului de Stat Daniel Ioniţă la Minsk

Belarus: Prima zi a vizitei secretarului de Stat Daniel Ioniţă la Minsk

DISTRIBUIȚI

Daniel Ionita - Belarus142449 – 11022016 –  La 10 februarie 2016, în prima zi a vizitei pe care secretarul de Stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă o efectuează la Minsk,  demnitarul român a avut o rundă de consultări cu adjunctul ministrului belarus de externe, Alena Kupcina, precum  și o întrevedere cu o delegație a Adunării Naţionale a Republicii Belarus, formata din Vitali Busko, preşedintele Comisiei pentru Relaţii Internaţionale a Camerei Reprezentaţilor din Adunarea Naţională, Vladimir Senko, preşedintele Comisiei Permanente pentru Relaţii Internaţionale şi Securitate Naţională din cadrul Consiliului Republicii, şi Vladimir Deduşkin, preşedintele Grupului de lucru al Adunării Naţionale pentru cooperarea cu Parlamentul României.

Consultările cu adjunctul ministrului belarus de externe s-au axat pe aprofundarea temelor circumscrise aspectelor politice şi economice ale relaţiilor româno-belaruse, cadrului juridic bilateral şi posibilităţilor de consolidare a acestuia, colaborării culturale și în domeniul educației, cooperării româno-belaruse în cadrul organizațiilor internaționale și problematicii regionale. Agenda a fost completată de un schimb de vederi asupra cooperării  UE – Belarus, cu încurajarea menținerii angajamentului de ambele părți și a dinamicii pozitive, inclusiv prin catalizatori în măsură să contribuie progresiv și sustenabil la îmbunătăţirea dialogului dintre Bruxelles și Minsk. La Parlament, discuțiile s-au focalizat pe dialogul politic și opțiunile suverane de politică externă, cu un accent special pe rolul celor două foruri legislative în demersul de consolidare a ansamblului relațiilor bilaterale.

Cu prilejul ambelor întrevederi, Daniel Ioniță a exprimat susținerea României pentru ridicarea graduală a sancțiunilor impuse Belarus, în paralel cu necesitatea consolidării de către autoritățile de la Minsk a performanțelor în domeniile drepturilor omului şi întăririi statului de drept. –  PROMPT MEDIA

foto:mae.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.