Acasă Social ”Bilet spre adolescenţă”

”Bilet spre adolescenţă”

DISTRIBUIȚI

Mars-antidrog-la-Alba-Iulia142305 – 03022016  – Agenţia Naţională Antidrog, prin centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba şi Sibiu, implementează, în perioada ianuarie – iunie 2016, proiectul regional ”Bilet spre adolescenţă”, în cadrul Şcolii Gimnaziale „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia,  Şcolii Gimnaziale nr. 25 Sibiu şi Şcolii Gimnaziale nr. 18 Sibiu.

Obiectivul constă în implementarea unui proiect regional de educaţie nonformală, în vederea dezvoltării personalităţii de tip asertiv şi a mecanismelor de coping necesare în adoptarea deciziilor corecte şi responsabile în legătură cu consumul de tutun, alcool şi alte droguri, adresat unui număr de 370 elevi, cu vârsta cuprinsă între 8-11 ani, din ciclul primar din cadrul celor trei unităţi şcolare. Pe durata implementării acestuia, se vor desfăşura câte 8 activităţi interactive cu fiecare clasă implicată în proiect.

Copilăria mijlocie a fost adesea descrisă ca fiind ”anii cei mai frumoşi” din viaţa unui copil. Creşterea este mai lentă în această perioadă de dezvoltare, iar copiii sunt expuşi multor experienţe noi care pot să creeze anxietate şi nesiguranţă, dar şi multe emoţii pozitive.

În prezent, copiii nu se confruntă doar cu problemele normale ale dezvoltării, ci şi cu o mulţime de factori de stres care nu apăreau la generaţiile anterioare şi care îi pot copleşi. Ca profesori, părinţi şi profesionişti avem nevoie de toate resursele necesare pentru a salva copiii de comportamentele distructive.

Programele centrate pe prevenire facilitează aspectele dezvoltării şi ajută copiii să-şi accepte o îmbunătăţire a propriului eu, abilităţile de relaţionare interpersonală, strategiile de rezolvare de probleme şi de luare a deciziilor, abilităţile de a face faţă emoţiilor problematice şi o perspectivă mai flexibilă asupra vieţii. – PROMPT MEDIA

foto:ziarulunirea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.