Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Brasov: Fost deputat condamnat cu executare

Brasov: Fost deputat condamnat cu executare

DISTRIBUIȚI

Mihail Boldea142763 – 26022016 – Magistratii Curtii de Apel Brasov l-au condamnat vineri, 26 februarie, la sase ani de inchisoare cu executare pe fostul deputat de Galati Mihail Boldea, informeaza Agerpres. Decizia nu este definitiva, ea poate fi contestata. Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe fostul deputat Mihail Boldea pentru mai multe fapte de coruptie, printre care si santaj si spalare de bani.

Sentinta poate fi contestata in termen de zece zile de la primirea acesteia, a precizat purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Brasov, judecatorul Razvan Dicu.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe fostul deputat Mihail Boldea pentru mai multe fapte de coruptie, printre care si santaj si spalare de bani.

In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Costache Rosca, fost Rosca Caloenescu, prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, Valentina Cojocaru si Matei Oprea, administratori la SC Fitoplant 2007 SRL Bucuresti, Mircea Marosy, administrator la SC Delconi SRL si SC Derek 1 SRL Galati, Ionel Mihaila, persoana fizica autorizata la Cabinetul individual de contabilitate ”’Mihaila Ionel”’ Galati.

DNA sustine ca, in perioada mai 2000 – mai 2007, Matei Oprea, de profesie pilot aeronave, si Valentina Cojocaru, in calitate de asociati si administratori ai SC Fitoplant si ulterior ai SC Fitocom Serv, s-au asociat in scopul savarsirii de infractiuni, avand ca rezultat obtinerea in mod fraudulos a suprafetei de 39,61 ha, situata in extravilanul comunei Vanatori, jud. Galati, apartinand SC Aviatia Utilitara Tuzla SA, in vederea valorificarii acestui teren. Acestia au fost sprijiniti in demersurile lor de Mihail Boldea, Mircea Marosy si Costache Rosca, acesta din urma inlesnindu-le dobandirea si valorificarea prin dezmembrare a terenului. Prejudiciul stabilit in acest caz este de peste 21 milioane de euro. –  PROMPT MEDIA

foto:stirileprotv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.