Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bruxelles: Vizită importantă a prim-ministrului Cioloș la Bruxelles

Bruxelles: Vizită importantă a prim-ministrului Cioloș la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

Ciolos 142488 – 12022016 –  Premierul Dacian Cioloș efectuează, în perioada 15 – 16 februarie, o vizită la Bruxelles, unde va avea o serie de întrevederi cu înalți reprezentanți ai Comisiei Europene și ai Parlamentului European, dar și cu lideri ai grupurilor din Parlamentul European. Șeful Executivului se va întâlni cu Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz, cu membri ai Executivului european și va avea un dejun de lucru cu președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, precum și întrevederi cu liderii grupurilor Popular European și Social Democrat din legislativul european. Premierul va prezenta prioritățile actualului guvern, viziunea de dezvoltare economică, programul de reformă administrativă, modul în care România își propune să se implice în dezbaterile actuale europene, dar și prioritățile de țară din perspectiva semestrului european.

Discuțiile vor viza, de asemenea, fenomenul migrației, Uniunea Energiei și securitatea energetică, progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare evidențiate în cel mai recent raport al Comisiei Europene, precum și perspectivele țării noastre de aderare la Spațiul Schengen.Vizita oferă și oportunitatea întâlnirii cu europarlamentari români și cu  români care ocupă poziții de conducere în instituții europene.

Din delegație fac parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, şi şeful Cancelariei primului-ministru, Dragoş Tudorache. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.