Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bruxellesul nu trebuie să facă vreo concesie Marii Britanii

Bruxellesul nu trebuie să facă vreo concesie Marii Britanii

DISTRIBUIȚI

 Cristian Preda142584 – 18022016 –  Bruxellesul nu trebuie să facă vreo concesie Marii Britanii, spune la RFI eurodeputatul PPE Cristian Preda. În opinia sa, europenii nu trebuie să accepte o discriminare a unora, „pe care s-o împachetăm ca pe un cadou făcut Londrei”.

„Cred că ar fi vorba în primul rând de o slăbire importantă a Uniunii Europene. Marea Britanie reprezintă, cu toate concesiile care i s-au făcut de-a lungul timpului, un pilon important al ansamblului, al Uniunii ca o comunitate politică. Sunt scenarii care vorbesc despre o dezintegrare a Marii Britanii, pentru că în Scoţia, opiniile proeuropene sunt foarte puternice şi s-a vorbit pe bună dreptate, zic eu, despre posibilitatea ca o ieşire a Marii Britanii din Uniune să conducă la o independenţă a Scoţiei, care a fost evitată la mustaţă acum câtva timp, acum aproape doi ani şi apoi la o cerere de aderare la Uniunea Europeană din partea Scoţiei”, spune Cristian Preda.

În opinia deputatului european, nu ar trebui făcute concesii Londrei: „Eu cred că n-ar trebui făcute concesii. Cred că a fost o eroare din partea noastră să acceptăm ideea că un conservator poate să reformeze Uniunea. De altfel e o contradicţie în termeni, chiar numele grupului din Parlamentul European, care se cheamă Conservatorilor şi Reformiştilor (…). Cred că nu trebuie să acceptăm nici noi, nici ceilalţi europeni o discriminare a unora, pe care s-o împachetăm ca pe un cadou făcut Londrei”.

Liderii europeni se reunesc joi şi vineri la Bruxelles, pentru a discuta despre aşa-numitul dosar Brexit. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.