Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: 9 februarie, Ziua Siguranţei pe Internet. Tema naţională, ”Siguranţă online în...

București: 9 februarie, Ziua Siguranţei pe Internet. Tema naţională, ”Siguranţă online în şcoala ta!”

DISTRIBUIȚI

siguranta internet142412 – 09022016 –  În fiecare an, în luna februarie, este marcată Safer Internet Day, un eveniment global în cadrul căruia în peste o sută de ţări este promovată utilizarea raţională a resurselor web şi a telefoanelor mobile, mai ales în rândul copiilor şi adolescenţilor. În 2016, sub motto-ul  Contribuie la un Internet mai bun!, tema naţională este Siguranţă online în şcoala ta!

Ajunsă la editia a 13-a, Safer Internet Day, desfăşurată sub egida reţelei europene INSAFE, în cadrul programului Safer lnternet Generic Services cofinanţat de Comisia Europeană, este aniversată în toată lumea, din Argentina, până în Rusia, Mauritania şi Noua Zeelandă, iar fiecare stat organizează cu ocazia acestei zile evenimente naţionale.

În România, pentru a marca evenimentul, Organizaţia Salvaţi Copiii, coordonatorul naţional al programului Sigur.info, a lansat, în noiembrie 2015, concursul naţional ”Siguranţă online în şcoala ta!” adresat tuturor instituţiilor de învăţământ preuniversitar. Prin această competiţie, echipa Sigur.info şi-a propus să sprijine aceste instituţii prin:facilitarea si oferirea suportului pentru autoevaluarea şcolilor în termeni de eSafety – siguranţă online;furnizarea unui plan de acţiune concret pentru a aduce practica şi politicile şcolare la un nivel superior axat pe beneficiile copiilor şi profesorilor;încurajarea unui dialog deschis între cadrele didactice, elevii şi parintii acestora pentru asumarea unor coduri de conduita care să includă folosirea Internetului şi a noilor tehnologii într-un mod responsabil şi constructiv în spaţiul şcolar.

Proiectele instituţiile înscrise în competiţie, care şi-au obţinut certificarea eSafety Label şi au creat un clip video în care au prezentat măsurile de siguranţă online implenetate în propriul mediu şcolar şi în procesul educaţional, au fost evaluate în perioada 25 ianuarie – 2 februarie 2016 de un juriu special. Câştigatorii vor fi recompensaţi cu produse IT. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.