Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Alt avertisment al lui Isărescu

București: Alt avertisment al lui Isărescu

DISTRIBUIȚI

mugur-isarescu142696 – 24022016 – Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, avertizează că Banca Națională ar putea înăspri politica monetară mai devreme decât avea în vedere anterior, în contextul revenirii inflaţiei după prima scădere generalizată a preţurilor din perioada postcomunistă. Un prim răspuns al băncii la revenirea pe creștere a prețurilor va fi să îngusteze coridorul de dobândă. ”Vom reacţiona mai rapid, dar nu cu rata de politică (monetară, n.r.). După mutarea coridorului, ar putea urma şi rata de politică”, a afirmat Isărescu, într-un interviu acordat Bloomberg.

Banca a menţinut rata cheie la un nivel minim record de 1,75% pentru a şasea lună consecutiv la reuniunea de la începutul lunii februarie. ”Considerăm că nivelul din prezent a dobânzii cheie ne poziţionează bine pentru orice evoluţie viitoare. Nici prea sus, nici prea jos”, a spus Isărescu.

Realitatea din piață este că toate băncile prezente în România oferă dobânzi extrem de mici, spre 0,2%/an la depozite, în timp ce la credite acestea ajung la 12-13%, în afară de taxele și comisioanele percepute și care de obicei sunt ascunse. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.