Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ana Birchall: Tratament nediscriminatoriu pentru toți europenii

București: Ana Birchall: Tratament nediscriminatoriu pentru toți europenii

DISTRIBUIȚI

Ana Birchall142674 – 24022016 –  În şedinţa de marţi, 23 februarie a.c., Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor a dezbătut mai multe puncte aflate pe ordinea de zi şi a adoptat un proiect de opinie referitor la Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic şi Social European şi Comitetul Regiunilor – Ameliorarea pieţei unice: mai multe oportunităţi pentru cetăţeni şi pentru întreprinderi, COM(2015) 550, document cu care Comisia pentru afaceri europene a fost sesizată pentru examinarea în fond.

Strategia Comisiei Europene în domeniu urmăreşte, între altele, adaptarea pieţei interne la recentele evoluţii tehnologice şi îmbunătăţirea funcţionării acesteia pentru a putea răspunde provocărilor economice şi sociale cu care se confruntă statele membre.

Ana Birchall a subliniat că ”propunerile ambiţioase ale Comisiei Europene privind domeniul serviciilor, profesiile reglementate şi guvernanţa pieţei unice pot fi problematice pentru România, întrucât acestea solicită o gestionare coordonată a domeniilor respective la nivel naţional, iar, referitor la măsurile propuse, CE trebuie să ia în considerare specificităţile ţării noastre şi să evite generarea de sarcini administrative suplimentare pentru statele membre”.

Totodată, Ana Birchall a pledat pentru menţinerea liberei circulaţii la nivelul Uniunii Europene, susţinând că Europa trebuie să acţioneze solidar în faţa provocărilor pe care le traversează. ”România va acorda o atenţie deosebită prezervării liberei circulaţii a persoanelor şi a forţei de muncă, fiind necesară asigurarea unei abordări echilibrate în cadrul tuturor iniţiativelor legislative şi non-legislative din aria de aplicare a Strategiei CE în domeniu, pentru a nu fi create bariere directe sau indirecte în exercitarea liberei circulaţii. Este esenţială menţinerea şi, totodată, respectarea deplină a drepturilor şi libertăţilor pieţei interne şi, în mod special, asigurarea unui tratament echitabil şi nediscriminatoriu al tuturor cetăţenilor europeni, indiferent de statul membru din care aceştia provin. De asemenea, Strategia CE ar trebui să ia în considerare mai mult dimensiunea socială a pieţei unice, mai ales prin sprijinul pentru dezvoltarea şi extinderea întreprinderilor mici şi mijlocii şi a microîntreprinderilor”, a declarat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene. –  PROMPT MEDIA

foto:facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.